Zaterdag 14 september Ella van Poucke - Cello
Terug naar het overzicht

Zaterdag 14 september Ella van Poucke - Cello

Datum zaterdag 14 sep 2024
Tijd 20:15
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

In mei 2019 speelde Ella van Poucke onder begeleiding van Caspar Vos een heerlijk concert op Huis te Linschoten. Wij verwachten haar op zaterdag 14 september, op deze dag zal het Huis ook zijn deuren openen voor Open Monumentendag.
Ella werd geboren in een gezin van musici; haar moeder speelde altviool, haar vader trompet en haar broer Nicolas piano.
Haar andere broer Timothy werd na een muziekstudie uiteindelijk danser. Op zesjarige leeftijd begon Ella met cello spelen. Ze kreeg les op de muziekschool in Woerden. Daarna had ze les bij Rosalie Seinstra, celliste van het Jenufa strijkkwartet, op het Hellendaal vioolinsituut in Rotterdam. Op haar tiende begon ze aan haar studie cello op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en vervolgde haar studie later aan het Conservatorium Amsterdam bij Godfried Hoogeveen.
De celliste debuteerde in Het Concertgebouw toen ze tien was in Vivaldi’s Dubbelconcert in een uitvoering met Colin Carr.
In 2019 is zij lid van de Amsterdam Chamber Society en is de artistiek leider van het Chamber Music Festival Amsterdam, dat door haar en haar broer Nicolas, in 2010 werd opgericht. 

Programmering:
 J.S. Bach: Cellosuites No. 1, 3 & 5