Actueel

Laatste nieuws
Open Monumentendag 2021
september 2021
Huis te Linschoten is niet geopend voor Open Monumentendag 2021, wij hopen volgend jaar weer mee te kunnen doen!
Concerten september 2021!
mei 2021
De stichting Concerten Huis te Linschoten heeft het voornemen om in het weekend van 10, 11 en 12 september de deuren weer te openen!
Concerten, rondleidingen en evenementen geannuleerd!
juni 2020
Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn wij genoodzaakt alle evenementen, concerten en rondleidingen die voor dit jaar gepland stonden te cancellen.
Concerten Huis te Linschoten geannuleerd
april 2020
Helaas moeten ook wij de geplande concerten op Huis te Linschoten annuleren. Aan iedereen die al kaarten had gereserveerd en betaald; wij nemen contact met U op!
Overnachten op Landgoed Linschoten!
juni 2019
De Elsehof ligt op Landgoed Linschoten, het grootste aaneengesloten landgoed in de Randstad, dat midden in het Groene Hart van Nederland ligt.
Landgoed Linschoten zoekt een innovatieve agrarisch ondernemer
november 2017
Voor de monumentale hoeve Parkzicht, die in de kern van het landgoed is gelegen en per 1 december 2017 vrijkomt, is de stichting op zoek naar een agrarisch ondernemer.
Concerten Huis te Linschoten
oktober 2012
Sinds het begin van de jaren '90 worden er concerten op het Huis te Linschoten georganiseerd, op een unieke locatie presenteren wij in het voor- en najaar een heel weekend lang gerenomeerde, talentvolle musici.
Renovatie loofgang Parkbos
april 2012
De berceau of loofgang van beuken maakte tussen 1680 en 1832 deel uit van de formele tuinaanleg.De overdekte beukenlaan van honderd meter lang verbond de twee ovale vijvers met elkaar.
Renovatie arboretum Parkbos
maart 2012
De laatste eigenaar G. Ribbius Peletier die het landgoed tot 1969 beheerde, legde in 1920 een arboretum of bomenverzameling aan.In de barokperiode lag hier een sterrenbos.
Watergebiedsplan Linschoterwaard
maart 2012
Het watergebiedsplan is vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van het watergebiedsplan zijn nieuwe peilbesluiten voor de polders in de Linschoterwaard.