Terug naar het overzicht

Vrijdag 17 mei 2024 - Merel Vercammen en Olga Pashchenko Uitverkocht!

Datum vrijdag 17 mei 2024
Tijd 20:15
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

Violiste Merel Vercammen (Nijmegen, 1988) studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen. Als soliste trad Merel onder meer op in de vioolconcerten van Beethoven, Brahms en Otto Ketting, waarbij de componist zelf dirigeerde. In 2017 bracht ze een vioolconcert van Mathilde Wantenaar in première dat in haar opdracht werd gecomponeerd. Daarnaast ontwikkelde ze een interactieve voorstelling over muziek en het brein, die in première ging op het Grachtenfestival in Amsterdam en daarna op toer ging langs universiteiten. Merel speelde veelvuldig samen in kamermuzieksetting met musici als Maria Milstein, Dana Zemtsov, Ties Mellema, Remy van Kesteren en vele anderen.

Olga Pashchenko is een van de meest veelzijdige toetseniste van dit moment, van orgel en klavecimbel tot fortepiano en moderne piano. In haar wereldwijde optredens demonstreert ze een gepassioneerde persoonlijkheid, virtuositeit, rijkdom aan kleur en gevoeligheid voor het brede repertoire dat ze op deze verschillende toetsenborden uitvoert.
Olga begon haar concertcarrière al op jonge leeftijd – ze gaf haar eerste pianorecital in New York toen ze 9 jaar oud was – en geniet momenteel van een drukke carrière als solist, kamermuzikant en orkestsolist. Ze treedt op in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Italië, Zwitserland, de VS en Rusland, met een repertoire variërend van Bach op klavecimbel tot Beethoven op historische piano en Ligeti op moderne Steinway. Ze is een vaste gast op festivals voor oude en hedendaagse muziek, waaronder het Festival Oude Muziek Utrecht.

Programma

Clara Schumann - Drei Romanzen op. 22 Clara Schumann - Drei Romanzen op. 11 (Piano Solo) Henryk Wieniawski - Légende  César Franck - Sonata for Piano and Violin in A major

Dit programma wordt gespeeld zonder pauze

https://www.nporadio4.nl/podcasts/diskotabel/105457/diskotabel-in-stukken-vioolsonate-van-cesar-franck-31-maart-2024