Terug naar het overzicht

Vrijdag 13 september Olga Pashchenko - piano

Datum vrijdag 13 sep 2024
Tijd 20:15
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

Olga Pashchenko

Afgelopen mei ontvingen wij Olga Pashchenko bij ons in de grote zaal samen met violiste Merel Vercammen. Op 13 september zal zij een solo-optreden verzorgen op Huis te Linschoten. De programmering volgt!

Olga Pashchenko (Moskou, 1986) treedt over de hele wereld op als solist, kamermusicus en met orkesten. Sinds 2014 is ze artist in residence bij het Beethoven Haus Bonn.
Ook is ze vaak te gast op festivals, zoals het Festival Oude Muziek Utrecht, waar ze in 2014 en 2016 artist in residence was.

Olga Pashchenko studeerde in 2010 cum laude af aan het Conservatorium van Moskou, waar ze klavecimbel studeerde bij Olga Martynova, fortepiano en moderne piano bij Alexei Lubimov en orgel bij Alexei Shmitov. Ze vervolgde haar studie in het masterprogramma bij Alexei Lubimov (historische toetsinstrumenten) en Konstantin Zenkin (waar ze master-research deed over het onderwerp ‘Modern vision of the specifics of interpretation of keyboard music from 15th to 19th century’). In 2013 en 2014 behaalde ze haar masterdiploma in resp. fortepiano en klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij  Richard Egarr en Thérèse de Goede.

Olga heeft vele prijzen gewonnen op concoursen door heel Europa, zoals het International Pianoforteconcours (2010) en het Klavecimbelconcours (2012, tweede prijs en publieksprijs) van het Musica Antiqua Festival Brugge, het eerste Internationale Pianoforteconcours Schloss Kremsegg (2011); het eerste International Pianoconcours ‘Hans von Bülow’ (2012); het Internationale Klavecimbelconcours van de Bach-Wettbewerb Leipzig (2014) (tweede prijs en publieksprijs) en het Internationale Geelvinck-concours Amsterdam (2014).