Terug naar het overzicht

Ketevan Sharumashvili - piano

Datum vrijdag 17 mei 2019
Tijd 20:15
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Z. Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi. Twee jaar later nam zij voor de eerste keer deel aan een internationale pianocompetitie, de Rubinstein Competitie in Parijs. Zij won glorieus en meer prijzen zouden volgen, waaronder de juryprijs en de ‘Fundacion Eutherpe special prize’ in de Pianale Competitie in Duitsland.

In 2008 werd haar een beurs toegekend voor een masterstudie in Georgië door President Micheil Saakasvili. Ook ontving zij een beurs omdat zij de beste deelnemer was in de masterclass van de pianist Eteri Anjaparidze.

Ketevan studeerde in vier landen; het Nationale Conservatorium in Tbilisi, de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg (waar zij ook les gaf in hedendaagse pianomuziek), de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam. Zij kreeg les van beroemde pianisten waaronder Konstantin Sherbakov, Jan Wijn en Naum Grubert, en volgde masterclasses bij grootheden als Paul Badura-Skoda, Dmitri Alexeev, Klaus Hellwig, Anatol Ugorski en Boris Berman. Ketevan heeft grote internationale ervaring en speelt solorecitals in Georgië, Duitsland, Spanje en Nederland.

Programma

J.S. Bach “Sheep may safely graze” BWV 208 F. 
Schubert impromtus op.90 no.2 and no.3 
F. Liszt transcriptions of works by F. Schubert and G. Verdi
-Gretchen am spinnrade (5:00)
-Auf Dem wasser zu singen (5:00)
-Ständchen (6:00)

Valse Caprice no.6 (7:00)

Rigoletto de Verdi – Paraphrase de Concert, S434

Kreisler-Rachmaninoff - Liebesleid 
Trenet- Weissenberg - En Avril, a Paris 
A.Piazzolla Tango Rhapsody - ''adios nonino'' 
A.Ginastera “Danzas Argentinas” op.2
-No.1 Danza del viejo boyero
-No.2 Danza de la moza donosa
-No.3 Danza del gaucho matrero