Terug naar het overzicht

Ella van Poucke - cello & Caspar Vos - piano - Uitverkocht!

Datum zaterdag 18 mei 2019
Tijd 20:15
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

Ella van Poucke werd geboren in een gezin van musici. Op zesjarige leeftijd begon ze met cello spelen. Op haar tiende begon ze aan haar studie cello op het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) vervolgde haar studie later aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen. Ze speelt op een S.P. Bernardel-cello (1865) uit Parijs, die haar door het Nederlandse Nationaal Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking werd gesteld.

Van 2010 tot 2016 studeerde Van Poucke aan de Kronberg Academy in Duitsland, waar ze les kreeg van Frans Helmerson. Haar studies werden gefinancierd met behulp van het Von Opel/Schaefer Stipendium. Zij is lid van de Amsterdam Chamber Music Society en is de artistiek leider van het Chamber Music Festival Amsterdam, dat door haar en haar broer, de pianist Nicolas van Poucke in 2010 werd opgericht. In november 2012 gaf ze tijdens de Cello Biënnale Amsterdam een première van het celloconcert dat voor haar werd geschreven door de Finse componist Uljas Pulkkis In 2013 en 2014 werd zij uitgenodigd om in het Concertgebouw Amsterdam Carte Blanche-concerten te geven.

Sinds september 2016 is Van Poucke artiest in residentie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de leiding van Gary Hoffman. Zij verzorgt regelmatig recitals met de pianist Jean-Claude Vanden Eynden en met haar broer de pianist Nicolas van Poucke. Ze is te gast geweest op tal van internationale festivals. 

Programma
J.S Bach- Adagio uit toccata orig. voor orgel BWV 564 
L. Boccherini- sonate in A-groot G4 adagio-& allegro 
D. Popper- Serenade voor cello en piano 
F. Francoeur- Sonate in E adagio & allegro
G. Faure- Berceaux op. 23 nr. 1  
F. Schubert/piatigorsky- introductie, thema en variaties 
M. Ravel- Piece en forme de Habanera 
- -
Rachmaninov- sonate voor cello en piano