Terug naar het overzicht

Dudok Quartet

Datum zaterdag 11 sep 2021
Tijd 20:15
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment.

Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online.
Het Dudok quartet wordt gevormd door Judith van Driel, Marleen Wester, Marie-Louise de Jong en David Faber.
Het kwartet is constant op zoek naar nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen muziek, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven.
Met deze intelligente benadering en gedurfde programmeerstijl spelen ze ook geregeld eigen arrangementen voor strijkkwartet, van onder andere werken van Gesualdo, des Prez en Brahms. Samenwerkingen vormen daarnaast eenbelangrijk deel van de programmering van het kwartet. Onder recente partners bevinden zich Pieter Wispelwey, Alexei Lubimov, Vladimir Mendelssohn, Erik Bosgraaf en Annelien van Wauwe.

Programma
Brahms Strijkkwartet in a-klein Opus 51 nr. 2 
Eigen arangementen van muziek uit de Renaissance