Terug naar het overzicht

Daisy Correia - fado

Datum zondag 22 sep 2019
Tijd 11:00
Locatie Huis te Linschoten
Bestel kaarten

Zangeres Daisy Correia viert dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als vertolkster van de fado. Met de voorstelling 10 anos de fado bewijst deze Nederlandse artieste met Portugees bloed dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’ (het onbestemde verlangen) tijdloos, voor iedereen en altijd herkenbaar is. 
Afgelopen mei sloot zij haar jubileumtour af in het Concertgebouw in Amsterdam, deze zondagochtend is de zaal van Huis te Linschoten een intieme plek waar feest en melancholie elkaar afwisselen.

Fadozangeres Daisy Correia (Amsterdam, 1986) is met een Portugese moeder en Nederlandse vader van huis uit tweetalig. Daisy raakt bevangen door de fado, de bekendste muziek van Portugal, die ze haar eigen geluid meegeeft.
Vanaf haar dertiende staat Daisy al op de planken. Op zeer jonge leeftijd neemt ze deel aan grote festivals, waar ze opvalt tussen gevestigde namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis.
Hoogtepunt is een live optreden in Dia dos Avós in het Pavilhão Atlântico te Lissabon, waar ze voor twaalfduizend aanwezigen zingt. Daarnaast schittert ze op televisie naast andere fadistas als Ana Moura en Mafalda Arnauth in Genève, Montreux, Luxemburg, Porto, Lissabon, Parijs en Keulen.