Terug naar de website
Aristos Quartet
Zondagochtend 19 mei 11.00

Evelien Jaspers, viool 
Dmitry Ivanov, viool
Sylvain Dessane, altviool
Otto Bakker, cello

Het Aristos Quartet werd in 2008 opgericht door violiste Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd gelijk internationaal, met violist Dmitry Ivanov, geboren in Oezbekistan, en altviolist Sylvain Dessane, geboren en opgegroeid in Frankrijk.

In juni 2015 studeerde het Aristos Quartet als eerste kwartet van Nederland succesvol af in de Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam. Gedurende deze tweejarige studie kregen ze les van Dmitry Ferschtman, de leden van het Quator Danel, Stefan Metz, Peter Cropper, Eberhard Feltz, Johannes Meissl en Luc Marie Aguera.

Het Aristos Quartet treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Naast het verzorgen van eigen programma’s deden ze al meerdere bijzondere projecten in samenwerking met o.a. de Dutch Don’t Dance Division, het Valerius Ensemble, Rosanne Philippens, Daaoud Salim, het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet. Ook houden zij van uitstapjes buiten de klassieke muziek en traden op samen met o.a. Ellen ten Damme en Paul de Leeuw. In 2014 gaf het Aristos Quartet een bijzonder optreden voor onze koning Willem Alexander en prins Albert van Monaco in Paleis ’t Loo tijdens de opening van de tentoonstelling over Grace Kelly. Ook werkte het Aristos Quartet samen met jazzmuzikanten en hedendaagse componisten. Componist Carlos Michans droeg zijn strijkkwartet nr. 3 op aan het Aristos Quartet, waarvan de première plaatsvond tijdens een tournee in Frankrijk in 2018.

Het kwartet trad op tijdens festivals als Festival Classique, het Grachtenfestival, het Kamermuziekfestival in Utrecht, de Tiberius Week (Roemenië) en als groot hoogtepunt een concert tijdens het Edinburgh Festival (Schotland). Ook ging het kwartet al meerdere keren op tournee naar Frankrijk. 

Het Aristos Quartet werd door zowel het Kersjesfonds als het Prins Bernhard Cultuurfonds beloond met stipendia ter ondersteuning van hun studie en carrière.

Programma volgt!