Terug naar de website
Peter Gijsbertsen - tenor en Reinild Mees - piano
13 mei 2018 - 13.30

Samen vertolken Peter Gijsbertsen met Reinild Mees aan de vleugel, de liedcyclus 'Winterreise' van de Oostenrijkse componist Franz Schubert.
In deze beroemde cyclus doolt de hoofdpersoon na een mislukte liefde door een winterlandschap. In 24 liederen tussen hoop en ­wanhoop raakt hij steeds meer in zichzelf gekeerd.

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. In Glyndebourne ontving hij kort daarna de John Christie Award. Tevens was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours Den Bosch, o.a. van de hoofdprijs voor Lied waarna hij met solo recitals optrad in Het Concertgebouw te Amsterdam en De Doelen te Rotterdam.
Onder het uitgevoerde concert- en oratoriumrepertoire behoren onder meer de tenorsolo’s in de Mattheus Passion van Bach (Koninklijk Concertgebouw Orkest, uitgebracht op DVD bij Art house), Kammermusik 1958 van H.W. Henze (NDR Sinfonieorchester Hamburg, uitgebracht op CD bij Wergo), Pulcinella van Stravinsky (Rotterdams Philharmonisch Orkest).

De Nederlandse pianiste Reinild Mees concentreerde zich na haar opleiding bij Gérard van Blerk (Amsterdam), Noël Lee (Parijs) en Malcolm Frager (USA) op het begeleiden van zangers in recitals.
Zij trad reeds veelvuldig op aan de zijde van solisten als Piotr Beczala, Sergei Leiferkus, Wolfgang Holzmair, Olaf Bär, Roman Trekel, Konrad Jarnot, Marlis Petersen, Camilla Nylund, Charlotte Margiono, Claron McFadden, Tania Kross, Johannette Zomer, Roberta Alexander, Thomas Oliemans, Henk Neven en vele anderen.
Zij gaf onder andere concerten in Londen, Warschau, Parijs, Wenen, Graz, Salzburg, Stockholm, Venetië, Brussel, Antwerpen, Gent en Luxemburg. In Nederland trad zij veelvuldig op in het Concertgebouw en in De Doelen, waar zij onlangs 
Carte blanche kreeg.