Terug naar de website

Ook dit was weer een warme winter, weinig vorst, nauwelijks sneeuw en zelfs regen en storm waren niet aan de orde van elke dag. In het dagelijks werk betekende het dat we vooral veel hebben kunnen zagen, wat niet onopgemerkt is gebleven door de vele wandelaars. Langs de Noord Linschoterdijk, richting het Huis zijn veel bomen vervangen door nieuwe exemplaren, dit is even schrikken maar was echt hard nodig. De meeste van de omgezaagde exemplaren waren in een dusdanige conditie dat het gevaar voor de omgeving begon op te leveren. Op verschillende plekken zijn bomen spontaan omgevallen en op zich is dit geen probleem zolang er geen mensen gewond kunnen raken!
We hebben gelijk de mogelijkheid aangegrepen om de keuze te maken voor beplanting die op lange termijn mogelijkheid krijgt om tot volle wasdom uit te kunnen groeien.
Wat betreft de voorjaarsbloeiers. er zijn weer volop sneeuwklokjes te bewonderen!
Het zou erg fijn zijn dat men ze niet afplukt voor eigen genot, dit gebeurt met grote regelmaat en zorgt ervoor dat de stinsen weg zijn voordat ze zaad hebben kunnen maken, met als gevolg dat er steeds minder sneeuwklokjes na de winter op zullen komen. Dus laat ze alstublieft lekker staan zodat iedereen die op ons landgoed wandelt, fietst ervan kan genieten!