Terug naar de website

Terugkijkend op 2014 kunnen we tevreden zeggen dat het een mooi jaar is geweest!
Het jaar kenmerkte zich vooral door de vele activiteiten waarvoor het hek van het Huis openging; de concertseries in mei en september, de zomerwandelingen over het landgoed onder leiding van Yvonne en Wiebe, Open Monumentendag, de Linschotense Kunstroute, Natuurwerkdag en verschillende excursies voor diverse groepen mensen die interesse hebben in het Huis en Parkbos.
Aan Open Monumentendag doet Huis te Linschoten niet elk jaar mee, afhankelijk van het thema proberen we om het jaar deel te nemen. Dit jaar was het thema; Reizen en Vervoer, een uitgelezen thema voor ons Huis en haar geschiedenis.
Op die tweede zaterdag van september ontvingen we ongeveer 900 bezoekers, er was voor elke doelgroep iets te zien of te beleven. In samenwerking met het Cultuurhuis Linschoten konden de jongste kinderen op wereldreis in een echte stadsbus, in het Parkbos waren rondwandelingen waarbij een ontmoeting met twee bijzondere wereldreizigers centraal stond. In het Huis was een expositie ingericht waarbij verschillende facetten van het reizen in de 19e eeuw beicht werden.
Ruim 40 mensen hielpen ons op de Natuurwerkdag, die dit jaar op de warmste 1 november ooit viel.
Het was een mooi jaar, nog even en dan staan we aan het begin van 2015 waarin weer veel te genieten valt van Landgoed Linschoten! 
Vast de allerbeste wensen!

Marcel Valentijn