Terug naar de website

We hadden er best op gehoopt; een indian summer; veel herfstkleuren, overdag een nog aangename temperatuur, koelere nachten en een geleidelijke overgang naar de winter.
Helaas, september zet in met vorse regenval, koele dagen en nachten en veel wind.

Die wind heeft in elk geval in het parkbos voor een aantal omgewaaide bomen gezorgd. Een prachtige eik van ruim 100 jaar oud is met volle kracht vorige week ter aarde gestort, ook bij verschillende wilgen zijn de toppen uitgewaaid en zorgen voor een soms trieste aanblik langs de sloten bij de grienden.
Wat wel een mooi plaatje oplevert is het hertenpaar dat inmiddels voor twee nakomelingen heeft gezorgd!
Heel soms zijn ze met z'n allen waar te nemen in het griend ter hoogte van de Haardijk. Als u uw wandeling maakt en af en toe stilstaat op de weg en de lanen tussen de grienden bekijkt kunt u het geluk hebben ze te zien!
Rust voor de dieren is wel een van de voorwaarden waaronder ze bij ons op het Landgoed willen vertoeven; dus heel graag honden aangelijnd en zelf ook niet van de wegen afgaan om eens een kijkje te nemen in stiltegebieden.

Als mensen graag een kijkje nemen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn zou ik willen adviseren om eens mee te gaan op een excursie (zie rondleidingen) of wordt vrijwilliger op een van de natuurwerkdagen die we in samenwerking met de knotploeg in de winter organiseren!

Een goede herfst!
Marcel Valentijn
Beheerder landgoed Linschoten