Terug naar de website

Het jaar is begonnen met verschillende bouwactiviteiten. De grote kapschuur die achter de Elsehof geplaatst is nadert zijn voltooiing, al zeggen we het zelf; het is een plaatje geworden! We hopen in het voorjaar de schuur in gebruik te gaan nemen als werk en opslagruimte.
Ook is er begonnen met de restauratie van de brug voor het Huis, de brug had al jaren last van zoutuitslag waardoor het cement tussen de stenen langzaam maar zeker oploste, niet bevorderlijk voor de conditie!
Een aanpassing die in 1910 aan het dek van de brug is uitgevoerd heeft veroorzaakt dat het salpeter dat zich in het cement bevond door de gemetselde lagen naar buiten komt. Dit laat zich zien als een witte zoutkorst en veroorzaakt schade aan de baksteen.
Samen met een zogenaamde bouwpathaloog hebben we onderzocht hoe dit proces te stoppen en op welke manier we dit in de toekomst kunnen vermijden.
We hopen dat alles in mei weer gereed is om U te ontvangen voor de concerten!
Deze winter hebben we een reeënkoppel gesignaleerd op het landgoed, dus als u een rondje wandelt, kijk dan eens vanaf de Haardijk ter hoogte van het Huis over het land en misschien komt u ze ook tegen?!
Binnenkort zijn ook de jonge lammetjes weer aan het rondspringen, het zou erg fijn zijn als U rekening wilt houden met het aanlijnen van uw hond om ongelukken te voorkomen, vast hartelijk dank hiervoor!

Marcel Valentijn

Beheerder Landgoed Linschoten