Terug naar de website

Beheerder Marcel Valentijn:

Het voorjaar kondigde zich dit jaar vroeg aan. Begin maart was het er al weer. Dit keer in de overdrive: de temperatuur steeg direct naar 20 graden of meer. Snel aan het werk om de moestuin gereed te hebben, nog bomen en hagen op hun plek zetten en het laatste winterwerk af te ronden.

Ook onze trouwe knotgroep, die iedere winter weer helpt met zaagwerk, had het voorjaar in de bol; zij hebben een groot deel van het nieuwe essenhakhout aangeplant langs de Haardijk en in het parkbos een aantal groepen heesters. Gelukkig is de vliegende start met hoge temperaturen weer een beetje bijgesteld en is inmiddels de versnelling weer terug in normale positie.

Dat geeft ons de ruimte om in het "Jaar van de Historische Buitenplaats 2012" de voorbereidingen voor de komende zomer op te pakken. Ook het thema van de Open Monumentendag dit jaar sluit helemaal bij ons aan: ‘Groen van Toen’.

Dan stellen wij het hek open voor een ieder die interesse heeft in de aanleg van het historische parkbos, de moestuin en op uitgebreidere schaal de aansluiting met het ons omringende landschap.

U bent van harte uitgenodigd! Zie ook onze agenda.  

Marcel Valentijn
Beheerder Landgoed Linschoten